Dobrodošli! Pratite KK Bosna Royal Jelly!

Bosnina mladost istopila Čelik. KK Bosna-Royal 82 : 73 KK Čelik

Bosnina mladost istopila Čelik. KK Bosna-Royal 82 : 73 KK Čelik

U okviru posljednjeg kola prvog dijela sezone, sastali su se KK “Bosna-Royal” Sarajevo i KK “Čelik” Zenica. Baš kako je i najavljivao trener Damir Zeljković, Bosna je ušla u ovu utakmicu pod imperativom pobjede i velikim pritiskom, što su kompenzirali zalaganjem i borbenošću te na kraju došli do izuzetno važne pobjede rezultatom: 82 : 73.

Prva četvrtina:  Igrati pod pritiskom, pred domaćim navijačima ostavilo je traga na igračima Bosne u otvaranju utakmice, što je dovelo do stvaranja prednosti ekipe Čelika u prvim minutama susreta. Gosti su poveli rezultatom: 11 : 17 i 13 :20, što je klupi Bosne bio jasan indikator da je neophodna promjena ritma. Haris Čurovac i Jarmaine Watson su ubrzali protok lopte u napadu što je dovelo do otvaranja kvalitetnih pozicija za šutiranje prema košu, dok  su u odbrani naši igrači pravili pravovremena preuzimanja i pritisak na igrača sa loptom, što je razultiralo mini serijom do kraja prvog perioda igre od : 5 : 2 za konačan rezultat prvog dijela: 18 : 22 u korist gostiju iz Zenice.

Druga četvrtina: Druga četvrtina donosi izuzetan start našeg tima i seriju na otvaranju od: 6 : 0 za preuzimanje vodstva kod rezultata: 24 : 22. Tada se ulazi u period utakmice gdje kvalitet prikazane košarke evidentno opada. Ishitreni napadi sa obje strane, uz mnogo izgubljenih lopti i velikim brojem neiskorištenih slobodnih bacanja su se odrazili i na rezultata. Niska ofanzivna produkcija oba sastava drži utakmicu na rezultatskoj klackalici, gdje variraju konstantne izmjene u vodstvu jednog i drugog tima, bez mogućnosti za stvaranje neke evidentnije prednosti. Tako je bilo sve do 17 minute kada Bosna kod rezultata 26 :26 pravi seriju od: 9 : 2 i stvara prednost od 7 poena . Rezultat na semaforu bio je: 35 : 28. Dobra igra u tim momentima koju su naši igrači prezentirali na parketu dovodi do male doze zanosa koji rezultira sa par netačnih dodavanja i izgubljenih lopti, što ekipa prevođena Ivanom Opačkom znalački koristi, kreira seriju od: 0 : 7, te se na poluvrijeme odlazi sa prednošću našeg tima od samo pola koša kod rezultata: 35 : 34.

Treća četvrtina: Otvaranje druge polovine susreta donijelo je igru koš za koš, što je klupu Bosne ponovo nagnalo da posegne za ubrzavanjem igre i promjenom ritma toka utakmice. Zamisao trenera Damira Zeljkovića se pozitivno odrazila na igrače našeg sastava i situacija na parketu se okrenula u korist našeg tima. Brzi prenos lopte iz polja odbrane u polje napada, precizna i tačna dodavanja uz kvalitetne kretnje igraća bez lopte dovode do stvaranja prostora igračima za čiste šuteve i van linije 6.75 metara, što naši igrači znalački koriste i kod rezultata: 41 : 41 na ulasku u 36 minut igre, prave seriju od: 14 : 5 i na odmor pred posljednji period igre odlaze sa prednošću od 9 poena razlike. Na semaforu u Skenderiji stajalo je: KK Bosna Royal 55 : 46 KK Čelik.

Četvrta četvrtina: Kako je završila treći period igre, ekipa Bosna-Royal je nastavila i u četvrtom. Kompaktna odbrana, pravovremena preuzimanja i izlasci na šut za 3 poena protivnika doveli su do toga da ekipa Čelika nije mogla doći do lakih poena koji bi im pomogli da konsoliduju svoje redove. Kvalitetna odbrana je pružila našim igračima potrebnu sigurnost i rasterečenost  u napadu koja je rezultirala iznalaženjem efikasnih rješenja za zonsku odbranu kojom je klupa gostiju pokušala zaustaviti furiozan nalet “Bosnine mladosti” što na kraju nije dalo rezultata. Tako je Bosna na ulasku u 4 minut igre posljednjeg perioda utakmice ostvarila i svoju najveću prednost na utakmici, koja je u tom momentu glasila 17 poena, kod rezultata: 69 : 52. Već tada je bilo jasno da je Bosna ovu utakmicu riješila u svoju korist. Dolazi do malog opuštanja u našim redovima, tako prednost koja je stečena do pred sam kraj susreta varira između 13 i 15 poena prednosti za naš tim. Gosti su ipak ozbiljnim pristupom igri do posljednje sekunde uspjeli rezutatski deficit na kraju spustiti na jednocifrenu razliku, ne ugrožavajući tako pobjedu našeg  tima niti u jednom trenutku. Konačan rezultat susreta glasio je: KK “Bosna-Royal” Sarajevo 82 : 73 KK “Čelik” Zenica.

Ovom pobjedom Bosna-Royal završava prvi dio sezone 2014/2015 sa omjerom od 3 pobjede i 8 poraza. U subotu sa početkom 20:00 sati u KSC Skenderija naš tim očekuje prva utakmica drugog dijela sezone, kada nam u goste dolazi ekipa  KK “Građanski” Bijeljina, nakon koje nastupa pauza u ligaškom takmičenju Bosne i Hercegovine za košarkaše, koja će trajati do 10.01.2015.godine.

KK “Bosna-Royal” Sarajevo:  Petković 2, Tunović 8, Bradić, Watson 24, Lale, Forić 8, Čurevac 8, Delalić 8, Rešidović 16, Mujić 8, Ferhatbegović.

KK “Čelik” Zenica: Opačak 18, Avdibegović 9, Damjanović 14, Dedić 9, Durmo 3, Durmić 2, Alić 3, Andželić, Jurčević 8, Mikić 7, Genjac.

U saradnji sa našim prijateljima sa portala: sport033.ba na našoj oficijelnoj facebook stranici možete pogledati galeriju slika sa susreta između KK Bosna-Royal vs KK Čelik. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1568668746682344.1073741836.1439553072927246&type=3

 

Copyright © KK Bosna Royal. All Rights reserved. Powered By Trazim.com

Scroll to top