Dobrodošli! Pratite KK Bosna Royal Jelly!

Ikonić: Ja ću dati sve od sebe da iskustvom pomognem klubu i mlađim igračima

Foto: klix.ba

Foto: klix.ba

Danas je u prostorijama našeg kluba održana konferencija za medije. Novinarima su se obratili predsjednik kluba Almir Bradić, direktor Damir Krupalija, direktor firme BBS d.o.o Sarajevo Goran Šabović i potpredsjednik KK “Realway” Amer Čolan.

Naš klub je ozvaničio suradnju sa kompanijom BBS d.o.o, što je veoma značajno za funkcionisanje kluba.

“Lijepo je vidjeti veliki interes sedme sile za nekadašnjeg prvaka Evrope. Nastavit ćemo biti interesantna vijest. Ovaj klub se pokušava vratiti na staze stare slave. BBS je ponovo partner našeg kluba, suradnju smo dogovorili na naredne tri godine”, izjavio je Bradić.

Zadovoljstvo potpisivanjem ugovora istakao je i direktor BBS d.o.o Sarajevo, gosp. Goran Šabović.

“Vratili smo se u krug privilegiranih kompanija koje su sponzori gigantu kakav je KK Bosna. Čast nam je biti dio tima koji pobjeđuje, nadamo se vrhunskoj sezoni. U interesu nam je biti dio ove ekipe pa pozivamo i druge kompanije da se pridruže, da se okrenu domaćim klubovima”, rekao je Šabović.

Saradnja sa KK Realway

KK Bosna Royal i KK Realway Sarajevo su postigli saradnju sa ciljem povećanja baze mladih talenata, a koji će imati priliku napredovati sve do prvog tima.

“Na obostrano zadovoljstvo je uspostavljena saradnja sa KK Realwey, tako da ćemo dobiti veću bazu mladih talenata. Cilj svakog djeteta je da zaigra u najvišem rangu. Nadamo se da će saradnja uroditi plodom”, kazao je Krupalija.

KK Realway želi pomoći bivšem prvaku evrope.

“Hvala KK Bosna što je prepoznao potencijal za razvijanje igrača. Našu školu pohađa oko 500 dječaka. Naša želja je da se KK Bosna vrati tamo gdje joj je i mjesto, u sam vrh”, riječi su potpredsjednika Čolana.

Pripreme prvog tima počinju 20. avgusta.

U timu je ostao Saša Vasiljević, a nastavljena je suradnja i sa trenerom Dušanom Gvozdićem.

Kostur ekipe je oformljen, ugovori s igračima su potpisani, ali ekipa još nije u potpunosti kompletirana. U potrazi smo za još dva ili tri igrača.

Prisutnima se obratio i Goran Ikonić, bivši igrač Bosne i reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je protekle sezone sa dosta uspjeha nastupao za švicarski Monthey u koji je stigao iz Steaue.

“Drago mi je da sam ponovo u Sarajevu. Klub se ponovo diže, znamo svi šta se dešavalo u prethodnom periodu. Prepoznao sam viziju kluba i želim da kažem da sam stigao da pomognem klubu za što bolje rezultate i da pomognem mladim igračima oko njihovog razvoja. Nadam se da ćemo uspjeti u namjeri da vratimo publiku u Skenderiju”, rekao je Ikonić.

12. Memorijalni turnir u čast Mirze Delibašića.

Turnir će se održati 16. i 17. septembra u dvorani Mirza Delibašić. Ekipe učesnice na ovogodišnjem turniru, pored KK Bosna bit će: KK Cedevita iz Zagreba, MZT Skoplje Aerodrom i Budućnost VOLI iz Podgorice.

Ljubitelji košarke u našem gradu imat će priliku da uživaju u kvalitetnoj košarci, a ovo će svakako biti odlična provjera i za našu ekipu, istakao je direktor kluba Damir Krupalija.

 

 

Copyright © KK Bosna Royal. All Rights reserved. Powered By Trazim.com

Scroll to top