Dobrodošli! Pratite KK Bosna Royal Jelly!

K.K. “Bosna Royal” 63 : 71 K.K. “Igman” Ilidža

K.K. “Bosna Royal” 63 : 71 K.K. “Igman” Ilidža

Na otvaranju A-1 lige za sezonu 2015 /2016, Bosna Royal je dočekala sastav Igmana sa Ilidže, u utakmici u kojoj su gosti odnijeli prvu pobjedu u novoj sezoni rezultatom: 63 : 71.

 

Na otvaranju susreta, ovakav razvoj situacije se nije mogao naslutiti. Novoformirani mladi tim Bosne Royal u utakmicu je ušao silno motivisan, što je demonstrirao i na terenu serijom 9 : 1 u prvih 5 minuta utakmice. Bosninu igru u prvom periodu susreta karakterisala je borbena igra uz kvalitetan protok lopte i dobre kretnje u odbrani. Visoki ritam igre u prvom periodu rezultirao je vodstvom Bosna Royala rezultatom: 20 : 13 na kraju prve dionice susreta.

Drugi period igre je donio potpuno drugačiju sliku na terenu KSC “Skenderija”. Ekipa Igmana je na pauzi pred početak drugog perioda igre uspjela konsolidirati svoje redove, te vrlo brzo vratiti utakmicu na početak serijom do: 1: 7 na otvaranju drugog perioda igre. Igrači ekipe Igmana su nastavili sa kvalitetnom igrom, koja je u tim momentima pomognuta i od strane igrača Bosna Royala, Napadi su djelovali ne organizirano, što je dovodilo do velikog broja ishitrenih pokušaja, bez kvalitetno izgrađene pozicije u napadu, koji su rezultirali promašajima. U odbrani Bosna Royal je imala problema u kontroli reketa, što je rezultiralo ofanzivnim skokovima za ekipu sa Ilidže koji su im omogućavali pokušaje iz drugog i trečeg napada. Tako je Igman u 5 minuti drugog perioda igre serijom: 1: 11 preuzeo vodstvo kod rezultata: 21 : 24. Tada dolazi do usporavanja tempa utakmice i igra se po principu koš za koš, sve do 01:30 minut prije odlaska na odmor kada ekipa Igmana pri rezultatu 28 : 30 ponovo pravi značajniju seriju od 2:7 i tako na poluvrijeme odlazi sa prednošću od 7 poena razlike, pri rezultatu: 30 : 37

Treća četvrtina ne donosi značajnije promjene u odnosu snaga na terenu. Ekipa Igmana je znalački čuvala stečenu prednost, dok su igrači Bosne Royal uglavnom zbog brzopletih rješenja u napadu i nedostatka koncentracije u odbrani gubili priliku da smanje zaostatak za ekipom Igmana, te se u posljednji period večerašnje utakmice ušlo pri rezultatu: 43 : 52 u korist tima sa Ilidže.

Mladi sastav Bosne Royal u posljednji period igre ulazi sa izuzetnom dozom borbenosti kako u napadu, tako i u odbani što je rezultiralo adekvatnim i pravovremenim pritiskom ofanzivnu postavku Igmana, te ubrzanim protokom lopte u napadačkim akcijama. To se vrlo brzo odrazilo i na rezultat i naš tim je došao na zaostatak od 5 poena kada je rezultat na semaforu glasio: 63 : 68 u korist gostiju. Ispostavilo se da je to ipak bilo se što je naš mladi tim mogao uraditi u večerašnjem susretu. Igrači Igmana su do kraja susreta konsolidovali svoju odbranu, priveli utakmicu kraju i zasluženo upisali pobjedu na otvaranju nove sezone A-1 lige rezultatom: 63 :71.

Copyright © KK Bosna Royal. All Rights reserved. Powered By Trazim.com

Scroll to top