Dobrodošli! Pratite KK Bosna Royal Jelly!

KK ZRINJSKI 74 : 51 KK BOSNA-ROYAL

KK ZRINJSKI 74 : 51 KK BOSNA-ROYAL

U okviru 10 kola Lige 12 za košarkaše za sezonu 2014/2015, sinoć je u Mostaru odigrana utakmica između KK Zrinjski i KK Bosna-Royal. Domaćin u sinoć odigranom susretu je upisao zasluženu pobjedu rezultatom: 74 : 51 i tako u 10 dosada odigranih prvenstvenih susreta našem timu nanio 8 prvenstveni poraz.

Prva četvrtina: Prva četvrtina susreta donijela je izjednačenju igru, bez mnogo oscilacija sa obje strane. Zrinjski je otvorio susret serijom od: 5 : 0, nakon čega je naš tim predvođen novopridošlim dvojcem Watson, Čurevac uzvraća mini serijom od: 0 : 7,  i tada naš tim prvi put prelazi u vodstvo. Do kraja prvog perioda igre, prvenstveno zahvaljući, niskom procentu realizacije napada sa obje strane se igralo po principu koš za koš, gdje niti jedna ekipa nije uspjela stvoriti značajniju prednost, te se na pauzu pred početak drugog perioda igre otišlo sa prednošću našeg tima od pola koša, pri rezultatu: 16 : 17.

Druga četvrtina: Druga četvrtina u svom otvaranju donosi istu igru sa kraja prvog perioda igre. Loša ogranizacija napada koja je dovela do velikog broja grešaka i ishitrenih pokušaja s obje strane. Takav razvoj situacije na parketu u tim momentima je više ogovarao našim igračima koji su održavali kakvu- takvu prednost. Bosna-Royal je vodstvo održavala sve do ulaska u 17 minut igre , kada sudijska trojka gubi svoj dotada postavljeni kriterijum i serijom diskutabilnih odluka omogućava igračima domaćina da naprave seriju od: 12 : 3 i tako sa prednošću od 6 poena, kod rezultata: 39 : 33 ode na poluvrijeme.

Treća četvrtina:  Treća četvrtina od samog otvaranja donosi stabilniju i ozbiljniju igru domaćina. Takva igra je prouzrokovana prvenstveno promjenom pristupa domaćih igrača ka svojim zadacima u odbrani. Strateg domaćina se odlučio za promjenu sistema u odbrani postavljanjem zone, šro je u kombinaciji sa lošom realizaciju vanjskog šuta našeg tima dalo dalo rezultata. S druge strane neujednačen sudijski kriterijum je doveo do isključenja Marka Dujkovića zbog 5 ličnih grešaka, u ranoj fazi trećeg perioda igre što je  igračima Zrinjskog omogućilo da brzim prodorima  i igrom iz tranzicije završavaju svoje napade. U 25 minuti susreta Zrinjski prvi put dolazi do dvocifrene prednosti kod rezultata: 48 : 38. Od tog momenta prednost domaćina je u konstantnom porastu, a na kraju trećeg perioda igre je iznosila 17 poena, kod rezultata: 60 :43.

Četvrta četvrtina: Posljednji period igre, donosi mirnu i rutinsku igru domaćina koji su kažnjavali i najmanju grešku našeg tima. Prednost domaćina je bila u konstantnom porastu, a u 35 minuti je dosegnula i svoj vrhunac, kada je Zrinjski imao prednost od čak 27 poena razlike kod rezultata: 72 : 45. Tada trener domaćih odlučuje da pruži priliku za igru igračima sa manje prostora za igru u rotaciji. To je rezultiralo mini serijom našeg tima od: 2 : 6, za konačan rezultat susreta: 74 :51.

U ekipi Zrinjskog najbolji je bio bivši igrač i kapiten našeg sastava Ali Demić sa postignutih 15 poena, dok se u našem sastavu posebno istaknuo novopridošli dvojac Čurevac – Watson sa po 13 postignutih poena. Ovim porazom naš tim nije uspio produžiti niz uspješnosti, nakon pobjede u Višegradu nad ekipom Varde HE i trenutno se nalazimo na omjeru od 2 pobjede i 8 poraza.

KK Zrinjski: Novak, Princ 8, Gilja, Mikulić, M. Petrić 5, Šutulović 3, Sekulović 15, Demić 15, Zovko 8, Jurković 8, Brajković 7.

KK Bosna-Royal: Mujić, Šljuka 4, Petković, Tunović 2, Watson 13, Lale, Forić, Čurevac 13, Delalić 7, Rešidović 2, Dujković 8, Ferhatbegović 2.

Galeriju slika sa utakmice 10 kola možete pogledati na našoj oficijelnoj FB stranici.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1566763340206218.1073741835.1439553072927246&type=3

Copyright © KK Bosna Royal. All Rights reserved. Powered By Trazim.com

Scroll to top