Dobrodošli! Pratite KK Bosna Royal Jelly!

Saša Vasiljević: Želim pozvati sve navijače na utakmicu, ovo je klub sa sjajnom budućnosti

Saša Vasiljević: Želim pozvati sve navijače na utakmicu, ovo je klub sa sjajnom budućnosti

Košarkaški klub Bosna organizovao je danas konferenciju za novinare povodom doigravanja za plasman u elitni rang košarkaškog takmičenja u Bosni i Hercegovini. Ispred KK Bosna predstavnicima medija se obratio Damir Krupalija, direktor kluba.

2

“S nama je tu danas i naš stari-novi igrač Saša Vasiljević, što jasno pokazuje naše ambicije za plasman u viši rang, a osim Saše ćemo imati još jedno pojačanje čim papirologija bude završena.” “Nakon lošeg starta kada samo nakon pet kola imali omjer od jedne pobjede i četiri poraza uspjeli smo izvući sezonu takmičarski i rezultatski. Trener Gvozdić je svojim dolaskom donio neki novi elan, što je rezultiralo sa šest pobjeda u posljednjih šest utakmica.” “Prvobitni cilj nam je bio plasirati se u doigravanje, a sada želimo u prvu ligu. Saša je tu da nam pomogne u ostvarivanju istog i mi se nadamo najboljem.”

Osim Krupalije, predstavnicima medija se obratio i trener Dušan Gvozdić.

3

“Ovo nam je prva prilika da se vidimo na konferencijama za štampu. Završili smo prvi dio sezone, kao što je i uvijek u košarci, pa je red da pričamo o doigravanju. Sada nas očekuju utakmice s Vogošćom. Kao i do sada ću komentarisati samo prvu narednu utakmicu. Vogošća je sjajno vođena ekipa s odličnim pojedincima, no ukoliko budemo imali ozbiljnost i dodatnu energiju onda neće biti problema, nezavisno od rezultata.” “Imamo tri utakmice, koje je uvijek teško igrati jer su jako kratke. Playoff sistem na više pobjeda je mnogo lakši, dok je na dvije pobjede jako teško i naporno. Mi ćemo se potruditi da što bolje uklopimo nove igrače u sistem. Nadam se da će stari igrači pomoći u tome, a kao što je direktor već rekao, čekamo još jednog. Ja od igrača čekam da daju sve od sebe, a do 29. aprila ćemo sve znati.” “Preostaje nam mukotrpan rad u naredne tri nedjelje, a ja se naravno nadam najboljem. Ako budemo radili dobro imamo se čemu i nadati.” Okupljenim novinarima se obratio i Saša Vasiljević, bivši bh. reprezentativac koji se vratio u KK Bosna, prije svega da pomogne klubu da se plasira u najviši rang naredne sezone. “Drago mi je što sam ponovo ovdje, jer se ovdje osjećam kao u svojoj prvoj kući. S direktorom i trenerom se dugo znam i došao sam im pomoći. Ja sam samo jedan od 12, idemo od utakmice do utakmice. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti. Želim pozvati navijače, jer se pravi lijepa priča oko kluba, koji može imati sjajnu budućnost, no zato nam trebaju i navijači te da se tako prisjetimo i sjajnih i lijepih trenutaka iz prošlosti.” “Pogledao sam treninge i zajedno smo i trenirali zadnjih dana. Atmosfera je odlična. Da mislim da ne mogu da pomognem ne bih ni došao ovdje. Mislim da mogu da pomognem i igračkim, nebitno da li je to minuta, dvije ili tri. Želimo proći Vogošću, no vidjet ćemo šta će biti.” Bosna će u polufinalu doigravanja odmjeriti snage s Vogošćom, a prva utakmica je na rasporedu 10. aprila od 19 sati.

Copyright © KK Bosna Royal. All Rights reserved. Powered By Trazim.com

Scroll to top